MICB 215

215205 - MICROBIOLOGY (2/61)

Methods in microbiology, nutrition and cultivation of microorganisms, microbial growth, prokaryotic and eukaryotic microorganisms, bacterial diversity and classification, microbial metabolism, microbial genetics and biotechnology, viruses and immunology, microorganisms and diseases, environmental microbiology and industrial and food microbiology.
วิธีการทางจุลชีววิทยา โภชนาการและการเพาะเลี้ยงจุลินทรีย์ การเจริญเติบโตของจุลินทรีย์ จุลินทรีย์โพรแคริโอตและยูแคริโอต ความหลากหลายและการจัดจำแนกแบคทีเรีย เมแทบอลิซึมของจุลินทรีย์ พันธุศาสตร์และเทคโนโลยีชีวภาพของจุลินทรีย์ ไวรัสและภูมิคุ้มกันวิทยา จุลินทรีย์และการก่อโรค จุลชีววิทยาสิ่งแวดล้อม จุลชีววิทยาอุตสาหกรรมและอาหาร

Sakunnee Bovonsombut

215205 MICROBIOLOGY [1/62]

215205 MICROBIOLOGY
อ.ดร.ชยากร ภูมาศ

ชยากร ภูมาศ

215206 - MICROBIOLOGY LABORATORY [1/63]

Survey of microorganisms, control of microorganisms, cultivation of microorganisms, bacterial structures, growth and nutrition, cultivation of bacteria in anaerobic condition, cultural characteristics of bacteria, bacterial metabolism, fungi, virus and immunology, microbiology of water, microbiology of soil, microbiology of air and industrial microbiology.


ชยากร ภูมาศ

215782 - ALGAL TECHNOLOGY [1/63]

Introduction/general knowledge of algae, biodiversity of algae, using algae for water quality indicators, isolation and cultivation of microalgae, using algae for food food supplement cosmetic, alternative energy from algae, carbondioxide sequestration from alage, algae and waste water treatment, using algae for agriculture, polymer from algae, algae and forensic science, alage strain improvement by genetic method, toxic algae important and eleimination, commercial scale Spirulina production, current application of algae
ชยากร ภูมาศ

215782 ALGAL TECHNOLOGY [1/62]

215782 ALGAL TECHNOLOGY
อ.ดร.ชยากร ภูมาศ

ชยากร ภูมาศ